Beslag

Beslag staat voor het in beslag nemen van voorwerpen waarmee strafbare feiten zijn gepleegd omdat ze nodig zijn voor het bewijs of omdat ze gevaarlijk zijn, zoals drugs en wapens. De officier van justitie geeft opdracht tot een beslag.

Lees ook:Requisitoir
Lees ook:Officier van Justitie – Dossier van een moordzaak
Lees ook:Tenlastelegging
Lees ook:Detective
Lees ook:Opportuniteitsbeginsel

Eén reactie op “Beslag

  1. Adri Verhoeven

    In aanvulling op de opmerking dat justitie opdracht geeft tot beslag nog het volgende:
    Ook gewone opsporingsambtenaren (in de regel politieagenten) hebben een bevoegdheid tot inbeslagneming. Als de politie bijv. een verdachte met een pistool ziet lopen, is zij bevoegd dat pistool in beslag te nemen. Een eenmaal in beslag genomen voorwerp kan vervolgens alleen door de officier van justitie worden teruggegeven.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.