Tbs’ers chippen

Ideetje van tbs-deskundige Hjalmar van Marle: geef tbs’ers die op proefverlof gaan een onderhuidse chip. Op die manier kunnen ze altijd getraceerd worden. De chip moet jaarlijks ‘opgeladen’ worden, zodat de personen niet voor de rest van hun leven gechipt zijn.

Je kunt je afvragen wat belangrijker is: de privacy van de tbs’er of het voorkomen van problemen. Voor mij weegt het voorkomen van problemen zwaarder. Het is al meerdere keren voorgekomen dat ontsnapte tbs’er ernstige misdrijven of zelfs een moord pleegden. Vorige week nog ontsnapte in Rotterdam een tbs’er die meteen een aantal mensen beroofde en bedreigde en bovendien een vrouw verkrachtte. Later werd hij opgepakt.

Lees ook:Moeten alle moordenaars gestraft worden?
Lees ook:‘Rammende rechter’ niet toerekeningsvatbaar?
Lees ook:U vraagt, wij geven
Lees ook:Burger straft zwaarder dan rechter
Lees ook:Straf en misdaad

3 reacties op “Tbs’ers chippen

 1. Dj-Chris

  Een TBS-er is ook een mens en geen een of ander artikel of nummer met een chipkaart erin. Dit gaat te ver, Pure luiheid. De TBS Kliniek moet zelf kijken en oordelen of iemand op verlof kan gaan. Maar je gaat geen code’s in iemands lichaam stoppen, dat is te ziekelijk voor woorden!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. gertjan rolink

  Ik vind het niks. Ook al ontsnapt een tbs’er of hij gaat op proefverlof met een chip dan kan hij nog mensen vermoorden en verkrachten.

    /   Beantwoorden  / 
 3. idebenone

  Het hele idee is toch juist dat het daarmee uitgezocht wordt om in de toekomst problemen te voorkomen, dat is toch niet zo vreemd? En het gebruik van externe partijen kun je alleen maar toejuichen want als alles binnen de overheid gehouden moet worden zal het pas echt kommer en wel op IT gebied worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.