Veerman ontkent misbruik van dienstauto

Minister van Landbouw Cees Veerman heeft volgens zichzelf geen regels geschonden tijdens reisjes naar Frankrijk met zijn dienstauto. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer die ook door de premier en minister Remkes ondertekend zijn.

Veerman kwam onder vuur te liggen nadat NRC Handelsblad een week geleden publiceerde dat hij de afgelopen vier jaar declaratieregels had geschonden door zijn dienstauto te gebruiken tijdens verblijf in het buitenland. Veerman zou 10.000 privé-kilometers hebben gemaakt buiten de landsgrenzen

In het buitenland moeten bewindspersonen "terughoudend" omgaan met reizen die gedeeltelijk professioneel en gedeeltelijk privé zijn. "Naar mijn mening past het relatief beperkt aantal totale kilometers van circa 1370 in een periode van vier jaar binnen dit kader van terughoudendheid", schrijft Veerman.

In principe mogen partners van ambtenaren niet mee op een dienstreis, wat in het geval van Veerman wel gebeurde. Natuurlijk komen in dit geval de uitzonderingen om de hoek kijken. Als de aanwezigheid van partners "functioneel is en in het belang van de dienst", is het toegestaan. Zo lust ik er nog wel een paar. Natuurlijk zegt Veerman dat de aanwezigheid van zijn partner functioneel is.

Gelukkig nemen PvdA en SP geen genoegen met de uitleg van Veerman; na het reces willen zij een debat.

Lees ook:Veerman in de fout met dienstauto
Lees ook:OM mag overtreding langer vervolgen
Lees ook:Ontoerekeningsvatbaar
Lees ook:‘Rammende rechter’ niet toerekeningsvatbaar?
Lees ook:Konijn Punkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.