Veerman in de fout met dienstauto

De NRC meldt dat minister Veerman (Landbouw)de afgelopen vier jaar privé misbruik heeft gemaakt van zijn dienstauto. Ook heeft hij ten onrecht privé-vliegkosten gedeclareerd. Veerman heeft een tweede woning (boerderij) in Frankrijk waar hij met zijn vrouw in een dienstauto naar toe reed.

Uit de door het ministerie aan de NRC verstrekte rittenadministratie blijkt dat Veerman privé zo’n 10.000 km met de dienstauto in het buitenland reed, vooral in de vakantie. In 2002 en 2004 vlogen Veerman en zijn vrouw en de vier hoogste ambtenaren van Landbouw met hun partners naar Frankrijk voor een zogenaamde teambuilding. In strijd met de regels werden ook de reiskosten van de partners gedeclareerd bij het ministerie. Het ministerie erkent dat "formeel de vlieg- en verblijfkosten van de partners niet vergoed hadden mogen worden". Minister Veerman weigert commentaar. Hoe zou het toch komen dat politici maar niet van het imago van zakkenvullers af komen.

Lees ook:Veerman ontkent misbruik van dienstauto
Lees ook:Twaalf jaar voor doodslag Paña
Lees ook:OM mag overtreding langer vervolgen
Lees ook:Vier jaar voor doden van vier baby’s
Lees ook:Justitie eist cel tegen moeder voor ontucht met dochters

4 reacties op “Veerman in de fout met dienstauto

 1. Adri

  Het kabinet heeft “adequaat” gereageerd op de misstap van Veerman. De regels voor gebruik van de dienstauto worden versoepeld. Als we nu eens met z’n allen in Nederland bestaande regels massaal gaan overtreden, dan worden die misschien ook wel versoepeld. Ik neem aan dat het kabinet toch geen uitzondering gaat maken voor bewindslieden. We zijn toch allemaal gelijk in Nederland, of niet soms; of zijn sommigen meer gelijk dan anderen?
  Overigens heeft Veerman tot aan de bestuursrechter toe geprobeerd om publicatie van de dienstreizenadministratie te voorkomen. Zou hij toch nattigheid gevoeld hebben? Door wat voor soort lui worden wij eigenlijk geregeerd? Vraag eens aan de eerste de beste veehouder of akkerbouwer hoe het ministerie reageert als er ergens een lijstje niet goed is ingevuld. Meteen forse boetebedragen. Ministers horen naar mijn idee het goede voorbeeld te geven maar dat is kennelijk iets van voor de oorlog.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ank

  Je zou toch ook denken dat een van die ambtenaartjes daar ook die regeltjes gemaakt heeft!! Iedereen moet ze volgen, uitzonderingen zijn natuurlijk in geen geval mogelijk, tenzij het hunzelf beter uitkomt! Ik vind dit net zoiets als dat het kabinet zelf kan beslissen of ministers volgend jaar meer gaan verdienen! Volgensmij leven we nog steeds in een democratie en vertegenwoordigen die mensen in den haag het volk, misschien moeten ze er maar eens over nadenken dat het volk het hier niet mee eens is!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. marcel

  Ik ben het helemaal met de laatste schrijver eens. We zijn een democratie maar dan moet ook iedereen zich er aan houden hoe kinderachtig soms ook.

    /   Beantwoorden  / 
 4. H. Koning

  Of wij nog in een democratie leven is volgens mij minstens voor discussie vatbaar.
  Wij worden volgens mij al jaren geregerd door een regentenkliek.
  Kijk om u heen, lees en trek uw conclusies.
  We zijn allemaal gelijk, maar sommigen (de kliek) zijn gelijker.
  Dit maakt de democratie tot een lege huls.
  Het enige dat wij bij de verkiezingen mogen is m.i. kiezen door wie we getild worden.
  Ik zie dit niet als pessimistisch, want dat ben ik zeker niet maar als realistisch.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.