Column

Ter aanvulling van mijn blog leek het me leuk een column te plaatsen. Ik heb een 21-jarige rechtenstudent bereid gevonden regelmatig iets over haar studie en wat daarbij komt kijken, te vertellen. Neem een kijkje in haar leven!

Het leek de beheerder van deze blog een leuk idee om een column te laten schrijven door een student Nederlands recht. Ik ben zo’n student en het leek mij, ondanks gebrek aan ervaring, een leuk idee om dit te doen. Voor ik hier echter aan begin wil ik enkele misverstanden over mij uit de weg ruimen.

Nee, ik ben geen rechten gaan studeren omdat ik niet wist wat ik wilde.

Nee, ik ben geen rechten gaan studeren omdat ik later veel geld wil verdienen.

Nee, ik ben geen rechten gaan studeren omdat dat de makkelijkste/minst tijdrovende studie is.

Nee, ik wil geen advocaat worden.

Nee, ik wil ook geen rechter of officier van justitie worden.

Nee, ik heb ook geen vader die mij hier toe gedwongen heeft.

Nee, ik heb geen Ralph Lauren bloesjes/polo’s/truien of mantelpakjes.

Nee, ik doe niet aan hockey.

En nee, ik ben niet lid van een studentenvereniging.

Oftewel, in jullie ogen misschien geen typische rechtenstudent. Het zal je echter verbazen hoeveel niet-typische rechtenstudenten er rond lopen op een gemiddelde rechtenfaculteit. Ik heb zelf natuurlijk ook vooroordelen aangezien ik er bij voorbaat vanuit ga dat dit jullie beeld is van een rechtenstudent dus lijkt het me wel zo eerlijk om te vertellen wat ik wél ben.

Ik ben Ank, 21 jaar oud en ik heb in september mijn HBO-studie Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond. Deze studie ging voor mijn gevoel snel, en wel zo snel dat ik nog niet klaar was voor de arbeidsmarkt. Bovendien had ik het gevoel dat ik nog niet al te veel opgestoken had in die vier jaar en vind ik studeren helemaal niet vervelend. Ik heb er dus voor gekozen er nog twee jaartjes achteraan te plakken. Ik volg op dit moment een schakelprogramma Strafrecht aan de UvA en als alles (zoals vooralsnog) goed gaat, kan ik in september aan mijn master beginnen. Wat ik hierna wil, weet ik nog niet helemaal zeker maar een beleidsfunctie bij de politie heeft zeker mijn interesse. Dat over mijzelf. Ik ga hier de komende tijd ongeveer elke twee weken een stukje schrijven over mijn studie en de interessante dingen die op mijn pad komen.

Lees ook:Recht.blog.nl heeft een nieuwe blogger
Lees ook:Mr. Media
Lees ook:Patrick, Joran, Peter R., Natalee en het AD
Lees ook:Slimme camera’s
Lees ook:Vijf kleine Moszkowiczjes…

2 reacties op “Column

 1. Adri

  Nou Ank, je voldoet inderdaad niet aan het beeld dat de gemiddelde Nederlander van een rechtenstudent heeft. Dat je niet voor het grote geld gaat is wel een uitzondering in deze materialistische wereld. Petje af voor iemand die het werk gewoon leuk vindt/denkt te vinden en genoegen neemt met een normaal salaris.
  Overigens vind ik het jammer dat niet je hele foto afgedrukt staat. Ik had je graag helemaal gezien; je lijkt me een mediterraan type en daar val ik wel op.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Roos

  Ik ben vooral benieuwd naar de boeiende verhalen die je ons gaat voorschotelen. Succes met je bijlage.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.