Journalisten afgeluisterd: hoofdredacteuren willen gesprek

Afgelopen week werd bekend dat justitie twee journalisten van De Telegraaf vier maanden lang heeft afgeluisterd. Ook hebben zij DNA moeten afstaan. Het Genootschap van Hoofdredacteuren, onder leiding van Arendo Joustra, wil zo snel mogelijk een gesprek met ministers Donner en Remkes.

Journalisten Joost de Haas en Bart Mos schreven in januari dat het criminele circuit beschikt over geheime informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. De zaak gaat over omkoping van justitiepersoneel door topcrimineel Mink K.

Ik vind het persoonlijk niet kunnen dat journalisten zomaar worden afgeluisterd. Je kunt moeilijk je werk doen en als waakhond van de samenleving optreden als je weet dat je afgeluisterd wordt. Belangrijke bronnen gaan zo verloren. En voor justitie is het lekker makkelijk: zij hoeven journalisten niet meer te dwingen, hun geheime bronnen prijs te geven.

Lees ook:Journalisten mogen afgeluisterd worden!
Lees ook:Wéér broeders belaagd
Lees ook:Kaapvrije vliegtuigen
Lees ook:‘Holleeder kocht ambtenaren om’
Lees ook:Afblijven van die ambulancebroeders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.