De omgekeerde wereld

De rechtbank in Alkmaar heeft vorige week donderdag twee PIW’ers veroordeeld (penitentiaire inrichtingswerkers) voor de mishandeling van een gedetineerde. De omgekeerde wereld, zou je zeggen.
De gedetineerde schopte onophoudelijk tegen de deur van zijn isoleercel, waarna de PIW’ers hem op zijn gedrag aanspraken. De gedetineerde gebruikte geweld tegen de inrichtingswerkers, die daar op reageerden maar doorgingen met geweld gebruiken nadat de gevangene al geboeid was. En dat mag niet.

J. van M. kreeg voor een poging tot zware mishandeling een werkstraf van 30 uur. De 37-jarige S.P. is voor mishandeling veroordeeld tot een geldboete van 275 euro en de 39-jarige L. de H. werd vrijgesproken. Lees hier meer.

Lees ook:Noodweer
Lees ook:Lagere straffen in pornozaak
Lees ook:Geweld tegen hulpverleners strenger bestraft
Lees ook:Rijschoolhouder krijgt 21 maanden
Lees ook:Zestien jaar voor moord op prostituees

2 reacties op “De omgekeerde wereld

  1. Adri

    Ze zijn er nog goed vanaf gekomen zou ik zo zeggen. Poging zware mishandeling en mishandeling van iemand die al in de boeien zit mag toch best wel aangepakt worden. Het lijkt me geen kunst om met een paar gevangenbewaarders een gevangene in elkaar te meppen; erg onprofessioneel. Ik kan me de irritatie bij hen overigens wel voorstellen maar toch, dit gaat wel alle perken te buiten. Lijkt me meer iets voor in Amerika maar kennelijk is Nederland inmiddels ook geen beschaafd land meer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ben

    Ik vind dat die PIW’ers zodanig moeten zijn opgeleid dat ze goed met die agressie kunnen omgaan. Hier ligt een taak voor het gevangeniswezen in het algemeen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.