Straf en misdaad

Worden de straffen die de rechter oplegt steeds zwaarder? Wordt tegenwoordig steeds vaker levenslang opgelegd? En zo ja, waarom dan? Afgelopen zondag zond de VPRO een avondvullend programma uit met als titel Straf en misdaad. Bovenstaande vragen komen aan de orde en worden beantwoord door rechters, officieren, gevangenismedewerkers, advocaten en andere mensen uit de wereld van het recht. De uitzending is hier terug te zien.
Komende week worden op Holland Doc documentaires uitgezonden over de uitvoerders van het Nederlandse rechtssysteem. Zo zijn er uitzendingen die gaan over de parkmoord, over de longstayafdeling en over verhoren bij de zedenrecherche. Kijken dus!

Lees ook:Politieverhoren verplicht opgenomen
Lees ook:Gerede twijfel
Lees ook:Themaweek op Holland Doc 24: Spraakmakende rechtszaken
Lees ook:De Rijdende Rechter – welles, nietes
Lees ook:Recht.blog.nl heeft een nieuwe blogger

Eén reactie op “Straf en misdaad

  1. frank

    oke

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.