Weer liquidatie in Amsterdam

Er lijkt geen einde te komen aan de liquidaties in Amsterdam. Vandaag werd in Amsterdam-West de zoveelste man om het leven gebracht.
Slachtoffer bleek Anthonie van der Bijl te zijn, die een zakelijke relatie had met de ook al vermoorde Cees Houtman.
Justitie vermoedt dat de handlangers van Willem Holleeder deze Houtman ook hebben afgeperst. En volgens Vrij Nederland heeft de politie Van der Bijl eerder gevraagd een verklaring af te leggen over Holleeder.
Kunnen jullie het nog volgen? Ik ben benieuwd wat er straks uit het onderzoek naar Holleeder en zijn vermeende criminele organisatie naar voren komt. Veel goeds zal het niet zijn…

Lees ook:Holleeder perste Houtman af
Lees ook:‘Holleeder kocht ambtenaren om’
Lees ook:‘Holleeder achter liquidaties Amsterdam’
Lees ook:Holleeder wilde toch niet ontsnappen
Lees ook:Meer bewijs tegen Holleeder

3 reacties op “Weer liquidatie in Amsterdam

 1. Adri

  Ik kamp altijd met een beetje tegenstrijdige gevoelens bij zo’n afrekening. Aan de ene kant denk ik, mooie opruiming, weer een crimineel minder, scheelt politie en justitie een hoop werk. Maar aan de andere kant ben ik falikant tegen de doodstraf. Niet alleen omdat het een onmenselijke straf is maar ook omdat er nog altijd een kans is op gerechtelijke dwalingen. Je zult maar onschuldig geĆ«lectrocuteerd/opgehangen of op welke manier dan ook ter dood gebracht worden voor de Schiedammer Parkmoord. Hoe komt het dan toch dat ik zo gemakkelijk denk over een afrekening in het criminele circuit. Ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben die er zo tegen aan kijkt. ‘t Is niet dat ik er wakker van lig, maar toch……..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sjan

  Ik snap wat je bedoelt. Op bizniz.blog.nl stond ook een berichtje over deze liquidatie, waar ik een soortgelijke reactie als die van jou geplaatst heb.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ank

  Misschien heeft het er ook mee te maken dat het voor politie en justitie nogal moeilijk is om deze topcriminelen aan te pakken. Moet zeggen dat ik dan ook wel een beetje het gevoel heb: opgeruimd staat netjes. Ik denk dan bovendien meestal: kunnen ze onschuldige mensen in ieder geval niets meer aandoen…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.