Corrupte dienders

Als ik iets over corrupte politieagenten hoor, denk ik gelijk aan landen als Rusland, Roemenië, Colombia. Niet aan Nederland.
Maar volgens topcrimineel Mink Kok zijn Nederlandse agenten ook niet zulke lieverdjes.
De liquidaties in de onderwereld in Nederland zijn volgens hem gepleegd met behulp van corrupte politieagenten.Kok zegt dat in een gesprek in de gevangenis dat door de recherche is afgeluisterd. De Amsterdamse stadszender AT5 zag justitiedossiers in waaruit dat zou blijken. Een deel van het afgetapte gesprek is hier te lezen.
De twee verdachte politiemensen zijn de in januari gearresteerde rechercheur Jacques K. en de oud-politieman Hans van E..
Volgens Kok hebben de agenten tegen betaling criminelen informatie verstrekt over de verblijfplaats van hun rivalen uit de onderwereld. De agenten zouden verder gelekt hebben in het onderzoek naar de Hells Angels.
Over twee weken staan de mannen in een pro-formazitting voor het eerst voor de rechter.

Lees ook:Politie pleegt meer strafbare feiten
Lees ook:Journalisten afgeluisterd: hoofdredacteuren willen gesprek
Lees ook:Deal met een crimineel
Lees ook:Blijf van m’n wangslijm!
Lees ook:Politie in Amsterdam gaat meer mensen oppakken

Eén reactie op “Corrupte dienders

  1. Adri

    Hier lijkt me een forse straf op zijn plaats. Als we de criminaliteit in Nederland goed willen aanpakken, moeten de overheidsdienaren die daarmee te maken hebben onkreukbaar zijn. Bij grote criminelen gaat veel geld om en die zwaaien met forse bedragen om mensen aan zich te binden. De straffen hiervoor moeten zo hoog zijn dat er een afschikkende werking van uit gaat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.